Over ons

Borgert Tegel MPLA/Crov

Partner & pensioenadviseur

Expertise : Pensioenadvies & Casemanagement

Borgert Tegel is als partner van de Felixx.® groep één van de drijvende krachten achter de organisatie. Hij is vanaf 1986 actief in de adviesmarkt. Na eerst elf jaar kennis en ervaring op te hebben gedaan in diverse functies bij een verzekeringsmaatschappij is hij vervolgens als ondernemer gestart. Borgert gaf de eerste jaren leiding aan een algemeen assurantiekantoor met een negental volmachten van gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen.

Borgert heeft eind jaren negentig zijn focus verlegd naar pensioenadvisering op fee basis. De vrijheid om niet aan een product van een aanbieder vast te zitten, is een groot voordeel, aldus Borgert. Hierdoor kan hij een onafhankelijk advies uitbrengen aan de opdrachtgever. De laatste jaren is als gevolg van gewijzigde behoeften in de markt ook de advisering van alle op geld waardeerbare arbeidsvoorwaarden een aandachtsgebied van Borgert.

In de dagelijkse praktijk vindt Borgert het contact met ondernemers waardevol, of dit nu een DGA of een multinational is. De diversiteit van klanten en de boeiende verhalen geven hem permanent inspiratie. Doordat Borgert ook jarenlang als docent in het assurantie- en pensioenvakgebied heeft gedoceerd, is zijn wijze van communiceren helder en gericht op het eenvoudig vertalen van lastige materie. Adviseren doet hij vanuit zijn gedegen kennis en brede blik, waarbij hij graag gebruik maakt van voorbeelden in de vorm van tekeningen om de zaken duidelijk te maken. Borgert: “Adviseren is voor mij pure passie, voor het vak en voor de mensen”.

Vanaf 2008 heeft Borgert bijzondere aandacht voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). Vanaf deze periode begeleidde hij al meer dan 500 werkgevers op het gebied van deze bijzondere verplichtstelling. Zo begeleidde hij ook de relatie Care 4 Care vanaf de Rechtbank tot aan de Hoge Raad in haar gevecht met dit pensioenfonds. Hier is het beroemde Care 4 Care Arrest door ontstaan. Vandaag de dag staat hij weer veel payroll bedrijven bij in hun zoektocht naar een adequate pensioenregeling.

Sinds juni 2018 is Borgert voorzitter van De Pensioenorde. In zijn vrije tijd is Borgert een fanatiek badmintonner en hardloper.

Borgert Tegel mpla