Enterprise Journey

Financial Riskmanagement

Zorg dat u de voortgang van uw onderneming waarborgt

Ondernemers hebben de blik naar voren, ze zijn bezig met het opbouwen van hun onderneming. De onderneming gaat daarbij door verschillende ondernemingsfasen heen. Deze ondernemingsfasen brengen naast mogelijkheden ook risico’s met zich mee. U zult deze risico’s moeten afdekken om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen. Door dit op maat te laten regelen betaalt u nooit teveel voor de risico’s die u loopt en kunt u zorgeloos ondernemen.

 

Enterprise Journey

De vier ontwikkelfasen van de onderneming

Iedere onderneming doorloopt dezelfde fasen bij de opbouw ervan. De duur van deze fasen verschillen per onderneming. Soms vallen ze compleet samen, bijvoorbeeld in geval van een bedrijfsovername. Iedere fase brengt andere risico’s met zich mee. Hierdoor stapelt de hoeveelheid af te dekken risico’s zich trapsgewijs op, naarmate de onderneming zich ontwikkelt.

1. Plannen ontwikkelen

In deze fase heeft u als particulier al met risico’s te maken. Denk hierbij aan uw aansprakelijkheidsverzekering of uw autoverzekering. In de volgende fase tijdens het opstarten van uw onderneming kunnen deze verzekeringen gecombineerd worden met het verzekeringspakket van uw onderneming.

2. Opstart van de onderneming

U steekt in het begin veel energie en tijd in het opbouwen van een klantenbestand, het genereren van omzet en een positief liquiditeitsgetal. Op een gegeven moment wilt u de continuïteit voor uzelf waarborgen door de risico’s van deze fase te verzekeren. Bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, de gevolgen van overlijden voor uw bedrijf en beroepsaansprakelijkheid.

3. Exploitatie pand en/of machines

Afhankelijk van de aard en de groei van uw onderneming komt er een moment dat u een bedrijfsruimte in gebruik neemt en wellicht ook speciale apparatuur. Als bedrijfseigenaar wilt u dan uw bedrijfszekerheid op orde hebben. Denk aan uw bedrijfspand, inventaris, machines of in feite aan iedere post op de vaste activa-kant van uw balans.

4. Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap kan een hoop zorgen met zich meebrengen. Deze zorgen kunnen voor een deel worden weggenomen door Felixx.oensioen & HR Consultants en/of middels de Felixx.online software. Er zijn echter risico’s die door verzekeringen afgedekt dienen te worden. Hier sluiten de maatwerkoplossingen van Felixx.Groep naadloos op aan.

Contact

Bel tijdens kantooruren direct met onze Financial Risk Experts:

023 751 00 00

Zorgeloos goed verzekeren door steeds van het geheel uit te gaan

Als ondernemer bekijkt u de bedrijfsrisico’s steeds vanuit een iets ander perspectief.

Elke fase brengt zijn eigen risico’s met zich mee. Zo zal u wanneer u net begonnen bent in eerste instantie de focus hebben op de risico-afdekking van uw eigen continuïteit waar in een latere fase uw medewerkers centraal zullen staan.

Als onafhankelijk tussenpersoon hanteert Felixx.Groep daarom een aanpak op maat die ervoor zorgt dat u nooit teveel betaalt voor risico’s die u loopt.

Informatie aanvragen

Waarover wilt u informatie ontvangen?

2 + 12 =

Felixx.® denkt niet alleen financieel of fiscaal maar ook civiel juridisch en denkt daardoor steeds weer op een creatieve manier om. Zo hebben ze ons nu al twee keer van direct bruikbare oplossingen voorzien. Dank je wel Borgert Tegel.

Robert Versteeg

Chief of Staff, Witlox Van den Boomen Adviseurs Accountants

Felixx.® heeft enorm veel kennis van sectorpensioenfondsen en heeft ons heel goed geholpen bij de vraag of we daar nu wel of niet onder vallen. Dat beperkt zich niet tot een advies, maar het is echt een deskundige sparring partner van formaat.

Martijn Kamermans

CEO, The Human Network

Beste Relatie,

In verband met het Coronavirus kunt u de aankomende tijd het volgende van ons verwachten.

Fysieke afspraken en gesprekken

Wij zullen (in ieder geval) tot en met 28 april 2020 geen fysieke gesprekken/afspraken meer voeren met onze relaties. De eerder ingeplande gesprekken/afspraken zullen waar mogelijk telefonisch worden afgehandeld of op een ander moment worden ingepland. Wij zullen hier zo snel als mogelijk contact met u over opnemen.

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch normaal bereikbaar op 035 - 698 27 10. U kunt ons ook per e-mail normaal bereiken.

Met vriendelijke groet,

Felixx.groep