Employee Journey

Employee Journeymanagement

Menselijk kapitaal is de grootste schat van uw onderneming

Het menselijk kapitaal is de belangrijkste schat die u bezit binnen uw onderneming. Met andere woorden, het maakt het werken bij uw onderneming aantrekkelijker dan een baan bij de concurrentie. Het bevlogen en gelukkig maken en/of houden van uw medewerkers zorgt voor meer omzet, minder verloop en minder verzuim.

 

Employee Journey

De loopbaan van de medewerker (Employee Journey)

De “Employee Journey” is de reis die medewerkers maken binnen uw organisatie. De reis begint wanneer ze voor het eerst contact hebben met uw organisatie tot en met het punt dat ze uw organisatie verlaten. Gedurende deze reis zijn er momenten oftewel “loopbaanevents” die het gedrag en de mening van werknemers beïnvloeden. Uw als werkgever kan deze gedragingen en meningen positief of negatief beïnvloeden.

Instroom

Werving en selectie
De Employee Journey begint eigenlijk al op het moment dat iemand overweegt om bij u te komen werken. Wat heeft u te bieden? Waarom zou iemand voor u kiezen en niet voor uw concurrent? Uw toekomstige medewerker is tegenwoordig erg goed geïnformeerd en veeleisend met betrekking tot het totale arbeidsvoorwaardenpakket.

Doorstroom

Beginperiode
De eerste jaren zijn bepalend voor de ontwikkeling en de bevlogenheid van de medewerker in de tijd dat hij voor u werkt. Duidelijkheid over uw organisatie en de wederzijdse verwachtingen zijn belangrijk in deze periode. Denk hierbij aan een goed arbeidscontract en een duidelijk personeelshandboek. Geef aan het begin van de employee journey duidelijk aan wanneer en op wat voor manier deze later eindigt.

Medewerker zijn en blijven
Na de beginperiode is het cruciaal regelmatig contactmomenten met uw medewerkers te creëren om hun voortgang te evalueren. Wat is hun behoefte aan ontwikkeling, hoe zit het met belangrijke thema’s als verzuim, vitaliteit en vertier? Uw betrokkenheid als werkgever laat zich absoluut vertalen naar de bevlogenheid van uw medewerker.

Uitstroom

Afscheid nemen
Aan iedere loopbaan komt een einde en het liefst neemt u op een prettige manier afscheid van elkaar. Of er nu iemand met pensioen gaat of u neemt afscheid na een tijdelijk contract, u wilt het liefst dat de medewerker vertrekt met een positief gevoel over de organisatie. Wanneer u de employee journey goed heeft gemanaged is de kans groot dat uw medewerkers als ware ambassadeurs uw organisatie verlaten.

Te groot voor het servet…

De meeste werkgevers zouden niets liever willen dan de employee journey tot in de puntjes te willen regelen voor hun medewerkers, omdat ze weten wat het effect is op omzet, verzuim en verloop. Het ontbreekt ze echter vaak aan focus en tijd om dit goed te doen en qua omvang is hun organisatie te klein om er iemand fulltime mee bezig te laten zijn.

Contact

Bel tijdens kantooruren direct met onze Employee Journey experts:

035 698 27 10

Employee Journey Management door Felixx.

U kunt de volledige zorg voor het grootste kapitaal van uw onderneming volledig of gedeeltelijk aan ons uitbesteden. Wij maken graag een overkoepelende afspraak voor onze adviezen bij loopbaanevents. Voor het optimale overzicht en gemak kan dit geautomatiseerd ondersteund worden vanuit Felixx.Online.

Advies bij loopbaanevents

Wij staan u bij wanneer er zich een loopbaanevent aandient welke speciale aandacht behoeft. Van pensioenadvies voor de hele organisatie tot casemanagement voor medewerkers van wie de employee journey 'even niet lekker loopt' kunnen wij u ondersteunen.

Inzicht, zekerheid en kostenbesparend

Door te adviseren op basis van informatie vanuit onze Felixx.Online software waarborgen wij een goed verloop van de employee journey. Hiermee zorgen wij voor duidelijkheid en bovenal gemotiveerde medewerkers.

Informatie aanvragen

Waarover wilt u informatie ontvangen?

2 + 5 =

Felixx.® denkt niet alleen financieel of fiscaal maar ook civiel juridisch en denkt daardoor steeds weer op een creatieve manier om. Zo hebben ze ons nu al twee keer van direct bruikbare oplossingen voorzien. Dank je wel Borgert Tegel.

Robert Versteeg

Chief of Staff, Witlox Van den Boomen Adviseurs Accountants

Felixx.® heeft enorm veel kennis van sectorpensioenfondsen en heeft ons heel goed geholpen bij de vraag of we daar nu wel of niet onder vallen. Dat beperkt zich niet tot een advies, maar het is echt een deskundige sparring partner van formaat.

Martijn Kamermans

CEO, The Human Network

Beste Relatie,

In verband met het Coronavirus kunt u de aankomende tijd het volgende van ons verwachten.

Fysieke afspraken en gesprekken

Wij zullen (in ieder geval) tot en met 28 april 2020 geen fysieke gesprekken/afspraken meer voeren met onze relaties. De eerder ingeplande gesprekken/afspraken zullen waar mogelijk telefonisch worden afgehandeld of op een ander moment worden ingepland. Wij zullen hier zo snel als mogelijk contact met u over opnemen.

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch normaal bereikbaar op 035 - 698 27 10. U kunt ons ook per e-mail normaal bereiken.

Met vriendelijke groet,

Felixx.groep